Burgemeester van Veenlaan 72
7543 AA Enschede

Ayurveda

Ayurvedische geneeskunde (“Ayurveda” in het kort) is een van de oudste holistische geneeswijzen ter wereld. Het werd meer dan 3000 jaar geleden in India ontwikkeld.
Het is gebaseerd op de overtuiging dat gezondheid en welzijn afhangen van een evenwicht tussen geest, lichaam en ziel. Het belangrijkste doel is om gezondheid te bevorderen, niet in eerste instantie om de ziekte te bestrijden. Maar behandelingen kunnen wel gericht zijn op specifieke gezondheidsproblemen.
Als je geest, lichaam en ziel afgestemd zijn op het universum, heb je een goede gezondheid. Als dit evenwicht verstoord is kun je ziek worden.

Iedereen erft een unieke mix van de drie dosha’s. Maar één is meestal sterker dan de andere. Elke dosha regelt andere lichaamsfuncties. Men gelooft dat je kans om ziek te worden, en de gezondheidsproblemen die je ontwikkelt, verbonden zijn met de balans van je dosha’s.

De behandelingen bestaan vooral uit voedingsadviezen en kruiden.

Wanneer je naar Innerbalance-Enschede komt voor Ayurvedische ondersteuning, maken we een behandelplan dat speciaal voor jou is ontworpen. We houden rekening met je unieke fysieke en emotionele gesteldheid, je primaire levenskracht en de balans tussen die drie elementen.

Het doel van de behandeling is je lichaam te zuiveren van onverteerd voedsel, dat zich in je lichaam kan opstapelen en tot ziekte kan leiden.