Burgemeester van Veenlaan 72
7543 AA Enschede

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)

De oude Chinese opvatting is dat de mens een mikro-kosmos is in het grotere omringende universum, wat de makro-kosmos is en dat hij verbonden is met het universum. Deel van het universum is de directe omgeving. De mens is direct verbonden met zijn omgeving. Evenwicht tussen ziekte en gezondheid is een centraal begrip. De TCM tracht dit evenwicht te herstellen. Door middel van een op het individu toegesneden behandeling. 

Men gelooft in de TCM dat men, om weer in evenwicht te komen,, het evenwicht moet bereiken tussen de inwendige lichaamsorganen en de uitwendige elementen. 

Wanneer je naar Innerbalance-Enschede komt voor ondersteuning met TCM, maken we een plan op maat voor jou. Met anamnese, polsdiagnostiek, tong-diagnostiek en onderzoek van de meridianen worden de energiepatronen ontdekt.

Acupunctuur is een therapievorm, waarbij dunne, metalen naalden door de huid worden ingebracht, die vervolgens worden geactiveerd door voorzichtige manipulatie.
Kruidengeneeskunde, ook wel botanische geneeskunde of fytogeneeskunde genoemd, verwijst naar het gebruik van zaden, bessen, wortels, bladeren, schors of bloemen van een plant voor medicinale doeleinden.