Burgemeester van Veenlaan 72
7543 AA Enschede

stress-beheersen

Natuurlijk kun je je stress beheersen!

Heb je het overweldigende gevoel dat je meer te doen hebt dan je ooit tijd zult hebben om alles af te maken? Haal adem!
Je bent niet alleen.
Onze wereld gaat in een zeer snel tempo en we eisen van onszelf dat we dat tempo bijhouden. De overvolle inbox en talloze projecten met dreigende deadlines die om onze aandacht strijden. Zowel persoonlijk als professioneel eisen mensen constant je tijd op. En dan moet je ook nog ‘quality time’ doorbrengen met je geliefden.
Dit kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat de tijd wegglipt op een manier die je niet in staat stelt dit tempo bij te houden.

Het goede nieuws is: we kunnen de klok ronddraaien en onze stress beheersen.
Wanneer ik me overweldigd begin te voelen, pauzeer ik gewoon en herinner mezelf eraan: het is tijd om voor mij te zorgen en adem te halen!
Een paar suggesties die je kunt doen om je stress te beheersen:

  • Denk eraan om te ademen: rustig inademen en volledig uitademen kan helpen om stress te verminderen. En is op elk moment voor ons beschikbaar.
  • Maak van een goede nachtrust een prioriteit: probeer ’s nachts acht uur te slapen. Concentreer erop dat je elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed gaat en gebruik je telefoon niet voor het slapengaan.
  • Geef jezelf een massage cadeau: Massage is heel effectief in het verbeteren van ontspanning en het verlichten van stress en het zal tot een betere slaap leiden.

Ik hoor graag van je hoe je met je stress omgaat. Laat me weten of ik je hierbij kan ondersteunen.