Burgemeester van Veenlaan 72
7543 AA Enschede

Herfst

Welkom in de herfst, het seizoen van verandering en loslaten.

Het leven verandert voortdurend en elk wezen ervaart op een bepaald moment in zijn leven verandering. Het kan een verandering zijn in uw gezin, relatie, uw gezondheid, uw huis, uw geestelijke leven of uw financiën. Verandering is niet makkelijk. Soms kan het verlammend werken en soms kun je goedbedoelde adviezen krijgen van vrienden en familie om verder te gaan, weer actief te worden: ga door met leven! Hoe ga je verder als je hart in stukken gebroken is? Hoe krijg je de kracht en de wijsheid om de stukken op te rapen en weer op hun plaats te zetten? De waarheid is dat zelfs als je de stukken oppakt en ze in elkaar zet, het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. De manier waarop je naar het leven kijkt, is anders, net als je behoeften en uw prioriteiten. Als we nu naar buiten kijken, veranderen de bomen van kleur van groen naar geel naar rood en goud. Het gebeurt zo natuurlijk. De natuur is onze leraar als het gaat om verandering.

De grootste en meest uitdagende verandering die ik in mijn leven heb meegemaakt, was toen mijn moeder drie jaar geleden overleed. Ik had geen idee hoe ik verder moest en begreep niet eens wat verdergaan is.

Wat ik van moeder natuur heb geleerd over verandering en loslaten is:

  1. Om een stapje terug te doen, wees stil in het moment en ga naar binnen bij jezelf! Hoe voel je je nu? Wees bewust van je gevoelens.
  2. Wees eerlijk met jezelf! Verberg of maskeer je gevoelens niet.
  3. Erken dat je een hartverscheurende verandering doormaakt.
  4. Accepteer de situatie zoals die is. Hoe moeilijk dat ook is.
  5. Vertrouw erop dat het universum je steunt. Je bent niet alleen. Vraag om wat je nodig hebt en ga dan voorzichtig stap voor stap en met geduld verder.

 

Maak je op dit moment een verandering in je leven door en weet je echt niet hoe je verder moet en heb je ondersteuning nodig? Wij zijn er voor je.

Neem contact met ons op.

Tel. 06-83181995
info@innerbalance-enschede.nl