Burgemeester van Veenlaan 72
7543 AA Enschede

zomervakantie

Zomervakantie!

We gaan allemaal graag op vakantie. Nu het zomer is, reizen mensen van de ene plaats naar de andere. Heb je je ooit afgevraagd wat het woord vakantie betekent? En wat is het doel van vakantie is? Laten we even op het woord ‘vakantie’ ingaan. Vakantie: Het is een oud Frans woord dat “Vrijheid” betekent of bevrijding van een activiteit of beroep, zoals zomervakantie. Er is geen school, maar je kunt veel dingen doen. Misschien ga je zelfs ergens op vakantie.

Eenvoudig gezegd: vakantie is tijd die speciaal is gereserveerd voor plezier of ontspanning zoals een droomvakantie.

Genieten en ontspannen zijn met elkaar verbonden. Zonder ontspanning geen genieten en zonder genieten geen ontspanning. Waarom zijn deze twee zo belangrijk in ons dagelijks leven? Het brengt inspiratie, vervulling, groei en nog veel meer voordelen die ons levend en levendig houden. Het helpt ons om onze geest te vernieuwen en onze geest en ons lichaam te verjongen. Vakantie hoeft niet ver van huis te zijn.

Hoe maken we een keuze van onze vakantie? Voor mij is het heel simpel: het gaat erom wat mij vreugde en ontspanning brengt. De bergen, water als rivier, oceaan/zee en de natuur. Omdat er in Nederland geen bergen zijn, betekent het reizen naar een plek waar bergen zijn. Het duurt uren rijden en het kan vermoeiend zijn. Hoe zorg je ervoor dat je het meeste uit je vakantie haalt?

  • Zorg ervoor dat je weet wat je vreugde brengt.
  • Wat is er nodig om daar te komen?
  • Wat heb je nodig?
  • Om het beste uit uw vakantie te halen is het nodig dat je ontspannen bent.

Als je een dezer dagen aan je vakantie begint, of het nu ver weg of dichtbij huis is, of nog beter thuis, wens ik jullie allemaal een ontspannen, inspirerende en leuke vakantie toe. Voor degenen die mogen reizen wens ik jullie een veilige reis.

Je bent van harte uitgenodigd je ervaringen te delen na de vakantie. Heb je genoten en ontspannen tijdens je vakantie? Of heb je het gevoel dat je op het punt staat op vakantie te gaan terwijl je net terug bent? Is het je gelukt om los te komen van je werk?

Heb je het gevoel dat je ondersteuning nodig hebt bij het ontspannen, bel me zodra je terug bent en we zullen een ontspanningsprogramma samen met je opstellen zodat je energiek en gelukkig door het leven gaat.

Bedankt en tot ziens in september.