Burgemeester van Veenlaan 72
7543 AA Enschede

FAQ

Nee. De behandelingen zijn complementair en niet een vervanging van de westerse geneeskunde. We zijn overtuigd dat westerse geneeskunde het beste hand in hand met complementaire geneeskunde gaat.

Absoluut niet. Alle therapieën zijn 100% natuurlijk.

Ayurveda

Onze therapeuten helpen je jouw constitutie te bepalen door observatie en door je enkele persoonlijke vragen te stellen.

Vrijwel alles en nog wat. De kwaliteit van de lucht die je inademt. De kwaliteit en kwantiteit van je voedsel, de kwaliteit van je slaap, de bewegingen die je doet en de hoeveelheid stress die je ondergaat en hoe je die verwerkt. Het weer en de temperatuur om je heen. Dit zijn allemaal voorbeelden van factoren die elke dag direct van invloed zijn op je fysieke en mentale welzijn.
Het belangrijkste is dat je je constitutie goed begrijpt om de juiste levenskeuzes en de bijbehorende dagelijkse gewoontes te kunnen maken om je welzijn te stimuleren en continu te verbeteren.
Nadat je constitutie is vastgesteld door onze arts/therapeut, wordt je begeleid om gezonder te eten.
Je reinigingsprogramma reinigt je lichaam van gifstoffen. Gifstoffen en vreemde stoffen die zich in de loop der jaren of door een specifieke ziekte hebben opgehoopt. Afhankelijk van je situatie heb je mogelijk extra reiniging nodig.
Nee. Het reinigingsprogramma is een persoonlijk programma waarbij de duur en de gebruikte natuurlijke kruiden en therapieën voor elke cliënt worden aangepast op basis van hun welzijnsdoelen.
Je wordt begeleid over wat je wel en niet mag eten tijdens je reinigingsprogramma en daarna.

Kennismiddag

Op deze middagen neem je een open hart en open mind en je komt kennis maken met Innerbalance team.

  • Kennis maken met de behandelmethodes van Innerbalance-Enschede
  • Lezing bijwonen over bijvoorbeeld colonhydrotherapie, meditatie, ayurveda etc. Elke kennismiddag wordt een ander onderwerp besproken
  • Vragen stellen

 
Dit allemaal onder het genot van een kopje thee.
Je bent van harte welkom en neem iemand mee die je gezondheid gunt mee.

Massage

We bieden:
  • Ayurvedische massages
  • Voetreflexologie
  • Therapeutische massages
  • Ontspanningsmassages (GEEN EROTISCHE MASSAGES)
Vanaf 8 jaar tot boven de 100 jaar.
Je mag vanaf 2 uur voor de massage niet meer eten en drinken.
Je mag gemakkelijk kleding aandoen. Bij lichaamsmassage mag je je bh en slip aanhouden.

Spiritual Life Coaching

Zij steunt en helpt mensen om hun innerlijke kracht en wijsheid te ontdekken, zodat ze de leiding over hun leven nemen. Zij helpt je om blokkades en weerstanden uit de weg te ruimen, zodat je alle uitdagingen in je leven kunt overwinnen. Dit betekent niet dat je nooit meer uitdagingen tegenkomt. Wel leer je hoe je de ongewenste situatie verandert in een positieve situatie.

Ze helpt je te achterhalen en beseffen wie je werkelijk bent, wat jouw unieke talenten zijn, zodat je liefdevoller, gezonder, een vervuld leven leidt in harmonie met jezelf en jouw omgeving. In balans en leven in het nu!

Spiritual Life Coaching is voor iedereen die een nieuwe weg zoekt. Herken jij je in één van deze punten:

Je hebt een burn-out (gehad);
je hebt een verlies geleden en wilt opnieuw verder in het leven;
je staat voor een carrière- keuze en wilt kiezen voor iets dat je gelukkig maakt;
je bent toe aan een nieuwe start;
je wilt je relatie herstellen of verbeteren.

Dan kan spiritual life coaching iets voor jou betekenen.

Colonhydrotherapie

Colonhydrotherapie/darmspoeling is een behandelmethode waarbij gezuiverd water op lichaamstemperatuur via een speciaal apparaat in de dikke darm wordt gebracht en samen met de ontlasting en afvalstoffen weer wordt afgevoerd. Colonhydrotherapie draagt bij aan een gezonder leven, waarbij meer energie en vitaliteit ontstaat.

Voor iedereen die haar/zijn gezondheid wil bevorderen en balans wil brengen in haar/zijn leven. Het wordt ook aangeraden bij: obstipatie, diarree, opgeblazen darmen, huidproblemen, hoofdpijnklachten, vermoeidheidsverschijnselen of neerslachtigheid.
De behandeling duurt 45 minuten.
Innerbalance -Enschede gebruikt Herrmann darmspoelapparaat

Nee, colonhydrotherapie kun je niet toepassen bij acute ontstekingsprocessen in het darmgebied, zoals diverticulitis, actieve ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, maar ook een niet onder controle te krijgen hoge bloeddruk, nierinsufficiëntie, niet bij het eerste en derde trimester van de zwangerschap of bij een recente buikoperatie.

Na uitgebreide intake stel ik samen met je een behandelplan op.
Uit ervaring blijkt dat je tenminste 5 behandelingen nodig hebt om optimaal profijt te krijgen.

Met een klysma bereikt het water niet de gehele dikke darm en wordt voornamelijk het laatste stuk van de dikke darm, het sigmoid, gereinigd. Verder kan er bij een klysma erg veel spanning in de buik ontstaan. Klysma kan iedereen toedienen, maar Bij colonhydrotherapie wordt het hele proces begeleid door de therapeut.

Verder wordt de darm gehydrateerd door de colonhydrotherapie

Er is geen speciale kleding vereist wanneer je komt voor een colon hydrotherapie sessie. We raden je aan om je comfortabel te kleden.
We raden je aan om twee uur voor je geplande afspraak niet meer te eten en te drinken.
Het simpele antwoord is nee. Negenennegentig procent van degenen die voor colonhydrotherapie komen, vertelt ons dat ze zich, zodra het inbrengen is voltooid, zeer comfortabel voelen en genieten van de sessie. Hoewel er enige druk van gas of beweging in de dikke darm kan zijn, is het niet pijnlijk en meestal van korte duur omdat het afval uit het lichaam wordt verwijderd.
We raden je aan je spijsverteringsstelsel de rest van de dag voorzichtig te behandelen. We raden je aan om zacht gekookt voedsel te eten (soep op basis van bouillon, gestoomde groenten, magere eiwitten) omdat ze het spijsverteringsstelsel ontlasten; drink veel water; eet verse groenten en fruit; en vermijd salade, noten, ijskoude voedingsmiddelen/dranken, bewerkte voedingsmiddelen en suiker. Je colon-hydrotherapeut zal je na je sessie aan deze richtlijnen herinneren. Je bent altijd welkom om ons te bellen als je vragen of opmerkingen heeft als je eenmaal thuis bent.

Yoga

"HEALTH IS WEALTH, PEACE OF MIND IS HAPPINESS. YOGA SHOWS THE WAY."

Yoga is je lichaam en ziel samenbrengen.

De balans tus­sen lichaam en geest kan bij elk mens verstoord raken. Yoga helpt jou het evenwicht te herstellen. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam. Yoga gaat over bewustwording; zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Ik geef klassieke Hatha yoga volgens Sivananda. Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Yoga is voor iedereen die haar gezondheid wil bevorderen. Van jong tot oud. De oefeningen zijn veilig en simpel. Ervaring is niet nodig. Er is geen goed of fout in Hatha yoga. Goed en fout zijn zaken van het ego. In Hatha laat je dat juist los. Je laat gedachten los en laat de dingen gebeuren.

Ben jij moe en prikkelbaar? Heb je een burn-out (gehad)? Heb je symptomen van stress? Heb je slaap en concentratieproblemen? Wil je graag leniger en sterker worden? Wil jij je beter kunnen focussen op het hier en nu? Ben je op zoek naar meer innerlijke rust? Wil jij in de dagelijkse hectiek leren om beter te ontspannen? Wanneer je minimaal 1 vraag met JA hebt beantwoord, dan is yoga zeker iets voor jou.

Yoga zorgt voor gezondheid, balans en geluk.
Je krijgt er meer zelfvertrouwen door;
je leert je beter concentreren;
je bent in staat om rust in jezelf te creëren;
je houdt je lichaam soepel en sterk;
het heeft een positief effect op je bloeddruk en gewicht.
je slaapt beter;
je (her)vindt innerlijke balans, waardoor je positiever in het leven komt te staan.

Als je beter naar je lichaam luistert, maak je keuzes waar je zowel mentaal als fysiek blij van wordt. Je komt beter in je vel te zitten. Daarnaast zul je steeds beter in staat zijn, ook buiten de yogalessen om te ontspannen. In geval van stress of spanning, weet je hoe je dat los kunt laten en hoe je het best ontspant. Dit heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Het brengt rust, positiviteit en vertrouwen.

Doordat je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met al je aandacht in het hier en nu. Je concentreert je volledig op de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je komt in balans en krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals stress en vermoeidheid eerder herkennen. Als je bewuster bent, maak je betere keuzes. Je leert luisteren naar je lichaam en veel meer tegemoet komen aan wat je lichaam je vraagt.

Je krijgt persoonlijke aandacht.
Deskundigheid en professionaliteit staan hoog in het vaandel.
De groepen zijn klein.
De oefeningen zijn veilig en simpel en je merkt al na een paar lessen vooruitgang.

Voor werkenden/ondernemers is er yogales ’s morgens van 6.00-7.30 uur op dinsdagen en donderdagen.
Voor anderen is er yogales van 9.00-10.30 uur op dinsdag en donderdag.

Dit is voor iedereen die niet bekend is met Sivananda yoga. Het is een programma van 8 lessen.