Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid een “hot item”. Er wordt overal over gepraat. Bedrijven plakken overal het etiquette “duurzaam” op, of nu gaat over huizen bouwen, eten verbouwen of energie verbruiken. Hoe je het ook ziet, we zijn het wel met elkaar eens: We moeten een duurzame wereld hebben. Wat betekent persoonlijke duurzaamheid voor jou? Hoe ga je hier bewust mee om in je dagelijkse leven? Je lichaam is bijvoorbeeld ook een huis, dat heel lang met je mee mag gaan in goede gezondheid. Hoe schoon is je huis? Hoe ga je om met het huis dat je bent? Hoe zorg je dat je huis goed gegrond is? Hoe onderhoud je dit huis, zodat het lang meegaat, stabiel en stevig blijft en gewoon mooi gemaakt is. Dat het aantrekkelijk is om in te wonen. Een huis waar je gelukkig woont. Een huis dat je dierbaar is en zuinig om kan zijn. Gewoon een huis waar je thuis komt bij jezelf en met jezelf!

Heb je wel eens aan je lichaam gedacht als een huis? Ik nodig je uit om hierbij stil te staan: Zie je huis voor je en stel jezelf vragen:

Hoe staat mijn huis? Is het stabiel of wankelend?

Hoe ziet het er eruit? Vind ik hem mooi zoals het is? Ben ik tevreden over mijn huis?

Hoe voelt het om in dit huis te wonen? Ben ik er blij mee? Kom ik tot rust in dit huis? Ben ik welkom in dit huis?

Zou je je waarneming willen delen, nu dat je hier even stil bij hebt gestaan? Hoe voelt het? Wat gaat er in je om? Wat heeft het je gebracht om op deze manier naar je lichaam te kijken? Is er een verbintenis tussen jouw huis en onze aarde? Hoe kijk je nu tegen duurzaamheid? Is dit anders als voorheen?

Bedankt dat je mee hebt gedaan. Samen kunnen we bewust worden, beter worden en onze wereld verbeteren.

Word bewust, wees gezond!

In Joy

Nthabiseng

Geplaatst in Nieuws.