Burgemeester van Veenlaan 72
7543 AA Enschede

Ons team

Innerbalance-Enschede is een holistisch gezondheidscentrum dat wordt gerund door een team dat bestaat uit een holistische therapeut en een holistisch werkende arts die werken volgens de vijf natuurgerichte principes van BATC. Innerbalance-Enschede is in 2012 opgericht door Nthabiseng. Haar man Aad sloot zich in 2022 bij de praktijk aan.

Nthabiseng Matube

ons-team-nthabiseng

Nthabiseng Matube is de oprichtster van Innerbalance-Enschede. En ze gelooft dat elk mens een optimale gezondheid, vreugde, innerlijke rust en balans verdient. Het is haar passie om anderen te helpen dit te bereiken.

Als klein meisje groeide Nthabiseng op in haar uitgebreide familie op een boerderij in Lesotho, een koninkrijk in zuidelijk Afrika. Ze bracht haar dagen door met buiten rondrennen en vaak met het verzorgen van de dieren van haar familie. Haar familie at vers voedsel dat ze zelf verbouwden. Het dichtstbijzijnde medisch centrum was een uur lange wandeling verwijderd van huis. Haar familie gebruikte natuurlijke geneeswijzen zoals kruiden en darmreinigingen om de gezondheid en vitaliteit te bevorderen.
Van de kruiden werd thee bereid of pasta gemaakt om de huid, kneuzingen en andere kwalen te behandelen. Zo leerde ze dat er kruiden zijn voor bijna elke ziekte om het lichaam te helpen zichzelf te genezen.

Nthabiseng maakte als klein kind kennis met darmspoelingen. Wanneer familieleden tekenen van vermoeidheid of afnemende energie vertoonden, reinigde Nthabiseng’s grootmoeder hun darmen, waarna ze hen aanmoedigde te rusten en veel water en kruidenthee te drinken. De volgende ochtend waren ze altijd weer hersteld en energiek. Zo leerde ze dat darmreiniging een van de beste manieren is om op een natuurlijke wijze het lichaam te helpen genezen.

Dankzij haar opvoeding gelooft Nthabiseng sterk in het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen en in de natuurlijke ondersteuning van het lichaam met kruiden en darmreiniging. Deze overtuiging heeft Nthabiseng meegenomen van Lesotho naar Enschede, waar ze nu woont. Ze hebben haar geholpen bij de opvoeding van haar 4 kinderen. En ze leiden haar door het dienen van haar klanten bij Innerbalance-Enschede.

Wanneer Nthabiseng geen klanten bedient bij Innerbalance-Enschede, kun je haar vinden:

  • In de keuken om een heerlijke maaltijd te bereiden
  • Op haar yoga-mat
  • Wandelend in de natuur
  • Op bezoek bij vrienden
  • Op reis waar ze mensen ontmoet uit verschillende lagen van de bevolking, Dit houdt haar jong en vrolijk.
 
Zij is erkend vroedvrouw, yoga docent, spiritual life coach, massage therapeut en colon-hydrotherapeut.

Nthabiseng is aangesloten bij:

Aad van der Lugt

Aad groeide op in de stad. Zijn liefde voor de natuur paste niet bij zijn omgeving en hij voelde zich aangetrokken tot de rand van de stad, waar hij zich kon vereenzelvigen met de natuur die hij zo graag tekende.

Als jongen las hij over het leven van Albert Schweitzer en raakte hij geïnspireerd om zijn leven te wijden aan het helpen van anderen. Aad studeerde geneeskunde en nam zijn kennis mee naar Lesotho, waar hij in een ziekenhuis werkte. Hier ontmoette en trouwde hij met Nthabiseng, een huwelijk waarin ze gezegend  werden met 4 kinderen.
Na zijn vertrek uit Lesotho vestigde hij zich in 1991 met zijn gezin in Enschede en bouwde een huisartsenpraktijk op. Gedurende de  dertig jaar van het runnen van zijn praktijk voor moderne geneeskunde, bleef Aad geïnteresseerd in en leren over de natuur, natuurlijke geneeswijzen en traditionele geneeswijzen.

Een wending kwam in 2018. Aad werd gediagnosticeerd met prostaatkanker, iets wat hij nu als geluk bij een ongeluk beschouwt. Het zette hem op een meer spiritueel pad en herinnerde hem eraan dat het doel van zijn leven is om een genezer te zijn. Het belangrijkste was dat het hem eraan herinnerde dat hij zijn eigen gezondheid op peil moet houden om anderen te helpen.

De complementaire behandelingen hebben hem gesteund tijdens de therapieën die hij in het ziekenhuis kreeg en dat stimuleerde hem om voor Ayurveda en kruidengeneeskunde een opleiding te volgen. Hij wilde graag ook anderen helpen met deze kennis en ervaring. Het stimuleerde hem ook de rol van spiritualiteit in alle dingen te zien. Hij gelooft dat hij deze stappen niet had gemaakt als hij de diagnose kanker niet had gekregen.

Aad vindt het geweldig om cliënten van Innerbalance-Enschede met deze traditionele geneeswijzen van dienst te zijn en om samen te werken met Nthabiseng. Hij is heel enthousiast om deel uit te maken van het veranderende bewustzijn ten aanzien van de gezondheidszorg in de wereld, zowel persoonlijk als professioneel.

Als hij niet in de praktijk aan het werk is, dan is hij aan het studeren, tuinieren, koken, wandelen of zwemmen.

Aad is aangesloten bij:

foto-aad