Massage

Therapeutische massage

Ik kijk naar het gehele individu kijk en niet naar de som van de verschillende onderdelen waaruit jouw lichaam is opgebouwd. Ik werk als natuurkundig geneeskundige therapeut volgens de vijf natuurgerichte principes. Tijdens de behandeling kijk ik zowel naar het innerlijke als naar het uiterlijke welzijn. Alles in het lichaam staat namelijk in contact met elkaar. Zo ook lichaam en geest. Een therapeutische massage heeft hierdoor een geneeskrachtige werking op het hele lichaam en is niet alleen bedoeld voor ontspanning van de spieren. De massage stimuleert de bloedsomloop en heeft effect op het bindweefsel. Het kalmeert het zenuwstelsel en werkt op de chakra’s (energiecentra). Zo verlicht het op mentaal niveau stress en angst. Holistische massage maakt je bewuster van je eigen lichaam als geheel en toont aan waar mogelijke energieblokkades zitten. Bovendien helpt het om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, wat uiteindelijk bijdraagt aan geluk en gezondheid.

Wat is er nodig?

Bij een therapeutische massage gebruik ik natuurzuivere plantaardige massage-oliën met hierin verwerkt een combinatie van etherische oliën. Hierdoor bevat elke olie een eigen geconcentreerde vorm van levenskracht, met de eigenschappen en de persoonlijkheid van de plant waar de olie zijn oorsprong kent.

Hoe ik werk:

Voorafgaand aan de massage voer ik een uitgebreid intakegesprek met jou, waarin het duidelijk wordt hoe jij in het leven staat en wat je nodig hebt om weer in balans te zijn. Uiteindelijk zorgen lichaam en geest er samen voor wie jij bent. Iedereen heeft zo zijn specifieke punten, waar emoties en spanningen worden opgeslagen. Iedereen uit dit anders en gaat er anders mee om. Ik kijk heel gericht naar jouw wensen en stem alles daar op af.

Ik integreer techniek met intuïtie en werk volledig afgestemd op jouw energie. Het is de bedoeling dat tijdens de massage emoties, herinneringen of gedachten naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, te erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf en ze uiteindelijk los te laten. Hierna kan de genezing beginnen.


Zwangerschapsmassage

Jouw zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Juist in deze tijd is aandacht voor jezelf en jouw welzijn een cadeau aan jezelf, maar ook aan je baby die in je buik groeit.

De voordelen van een massage tijdens je zwangerschap:

  • Een liefdevolle aanraking heeft een ontspannend en heilzaam effect op jou en je baby.
  • Massage verbetert de bloedsomloop en je voelt je blij en gelukkig.
  • Het verbetert ook het functioneren van het immuunsysteem waardoor je minder vatbaar wordt voor verkoudheid en griep.
  • Onderzoek heeft uitgewezen dat zwangere vrouwen die gemasseerd worden beter en minder last hebben van zorgen, angst en depressiviteit.
  • Moeders die gemasseerd zijn, ervaren tijdens de bevalling minder complicaties en bevallen minder vaak vroegtijdig.
  • Kinderen van moeders, die tijdens de zwangerschap geregeld zijn gemasseerd, ondervinden in de eerste weken na de geboorte minder problemen.

Vind je het lastig om naar je lichaam en de behoeften van je baby te luisteren? Wil je leren om op je intuïtie en je gevoel te vertrouwen en meer in balans te zijn? Maak kan kennis met zwangerschapsyoga.

 

Meld je aan