Yoga – Therapie

“Health is wealth, peace of mind is happiness. Yoga shows the way.”

S. Sivananda

Wat is yoga?

Yoga is je lichaam en ziel samenbrengen.

De balans tus­sen lichaam en geest kan bij elk mens verstoord raken. Yoga helpt jou het evenwicht te herstellen. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam. Yoga gaat over bewustwording; zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wat voor soort yoga vind je bij Innerbalance in Enschede?

Ik geef klassieke Hatha yoga volgens Sivananda. Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga.

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Voor wie is yoga?

Yoga is voor iedereen die haar gezondheid wil bevorderen. Van jong tot oud. De oefeningen zijn veilig en simpel. Ervaring is niet nodig. Er is geen goed of fout in Hatha yoga. Goed en fout zijn zaken van het ego. In Hatha laat je dat juist los. Je laat gedachten los en laat de dingen gebeuren.

Ben jij moe en prikkelbaar? Heb je een burn-out (gehad)? Heb je symptomen van stress? Heb je slaap en concentratieproblemen? Wil je graag leniger en sterker worden? Wil jij je beter kunnen focussen op het hier en nu? Ben je op zoek naar meer innerlijke rust? Wil jij in de dagelijkse hectiek leren om beter te ontspannen? Wanneer je minimaal 1 vraag met JA hebt beantwoord, dan is yoga zeker iets voor jou.

Wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga zorgt voor gezondheid, balans en geluk. 

 • Je krijgt er meer zelfvertrouwen door;
 • je leert je beter concentreren;
 • je bent in staat om rust in jezelf te creëren;
 • je houdt je lichaam soepel en sterk;
 • het heeft een positief effect op je bloeddruk en gewicht.
 • je slaapt beter;
 • je (her)vindt innerlijke balans, waardoor je positiever in het leven komt te staan.

Wat levert het op?

Als je beter naar je lichaam luistert, maak je keuzes waar je zowel mentaal als fysiek blij van wordt. Je komt beter in je vel te zitten. Daarnaast zul je steeds beter in staat zijn, ook buiten de yogalessen om te ontspannen. In geval van stress of spanning, weet je hoe je dat los kunt laten en hoe je het het best ontspant. Dit heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Het brengt rust, positiviteit en vertrouwen.

Bewustwording door yoga

Doordat je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met al je aandacht in het hier en nu. Je concentreert je volledig op de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je komt in balans en krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals stress en vermoeidheid eerder herkennen. Als je bewuster bent, maak je betere keuzes. Je leert luisteren naar je lichaam en veel meer tegemoet komen aan wat je lichaam je vraagt.

Waarom yoga bij Innerbalance?

 • Je krijgt persoonlijke aandacht.
 • Deskundigheid en professionaliteit staan hoog in het vaandel.
 • De groepen zijn klein.
 • De oefeningen zijn veilig en simpel en je merkt al na een paar lessen vooruitgang.

We hebben speciale lessen voor kinderen, tieners en aanstaande moeders. Maandelijks zijn er gratis proeflessen, zodat je zelf kunt ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Kijk voor meer info bij events of laat jouw gegevens achter via de knop hieronder.


Yogales voor kinderen

Iedereen is uniek! Ieder kind mag zijn zoals hij /zij is. Dit is mijn boodschap aan alle kinderen. 

Yoga leert kinderen spelenderwijs bewust te worden van zichzelf en van hun omgeving. Ze leren eigen grenzen respecteren, maar ook die van een ander. Ze leren zich concentreren en ontwikkelen sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en motoriek. Yoga helpt kinderen bij hyperactiviteit en stress. En boven alles: yoga voor kinderen is FUN! 

Voordelen van kinderyoga:

Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan een yogales. Wij bieden elk kind in Twente, ongeacht kwaliteiten, vaardigheden en karakter, yogalessen aan. Met yoga ben je niet met je hoofd, maar juist met je lichaam, je gevoel en je creativiteit bezig. Het is belangrijk dat kinderen zich durven uiten en een positief zelfbeeld ontwikkelen. De oefeningen tijdens de yogales zijn leuk om samen te doen, maar biedt kinderen ook praktische tips wat te doen als ze onrustig, niet geconcentreerd, vermoeid of boos.


Zwangerschapsyoga

In blijde verwachting? Van harte gefeliciteerd!

Zwangerschap is een bijzondere tijd in een vrouwenleven. Je draagt nieuw leven in je. Je bereidt je voor op de komst van je kind, op de bevalling en op het gezinsleven na de bevalling. Het is belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Luister naar de wijsheid van je eigen lichaam en geef je kind en jezelf rust, evenwicht en geluk. Kom in contact met jezelf en je kind, waardoor het de beste start krijgt.

Een nieuw leven brengt geluk en blijdschap, maar kan tegelijkertijd voor onzekerheid en spanning zorgen. Je wilt het tenslotte zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje doen. Maar hoe doe je dat? Hoe leer je luisteren naar je eigen gevoel? Hoe leer je te durven vertrouwen daarop? Hoe luister je naar je lichaam? Wat zegt het jou?

Voordelen van zwangerschapsyoga

Met yoga leer je ontspannen en daardoor wordt je lichaam een veel prettigere omgeving voor je baby. Je leert op een natuurlijk manier de wijsheid van je lichaam kennen. Yoga helpt je naar je lichaam en de behoeften van je baby te luisteren. Je durft meer op je intuïtie en je gevoel te vertrouwen en je bent op alle gebieden in je leven meer in balans. Het brengt verlichting bij zwangerschapskwalen en je gaat met vertrouwen je bevalling tegemoet. Ook fijn wanneer jouw eerste zwangerschap niet is verlopen zoals je had gehoopt. Dan wil je je nu optimaal voorbereiden en vol vertrouwen genieten van je zwangerschap.

Wil je meer weten? Twijfel je of zwangerschapsyoga iets voor jou is? Laat jouw gegevens achter via de knop hieronder, dan neem ik vrijblijvend contact met je op om jouw vragen te beantwoorden.

 

Meld je aan