Yoga – Therapie

“HEALTH IS WEALTH, PEACE OF MIND IS HAPPINESS. YOGA SHOWS THE WAY”

S. Sivananda

Wat is Yoga?

Yoga is je lichaam en ziel samenbrengen.

In het leven van de mens kan de balans tus­sen lichaam en geest verstoord raken. Yoga helpt het evenwicht te herstellen. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wat voor soort Yoga wordt bij Innerbalance gegeven?

Klassieke Hatha Yoga volgens Sivananda.

Voor wie is Yoga?

Yoga is voor iedereen die haar gezondheid wil bevorderen. Van jong tot oud. De oefeningen zijn veilig en simpel.

Wat zijn de voordelen van Yoga?

Yoga zorgt voor gezondheid, balans en geluk. Je krijgt er meer zelfvertrouwen door, je leert beter concentreren. Je blijft jong en soepel en Yoga heeft een positief effect op je bloeddruk en gewicht.

  • We hebben speciale lessen voor kinderen, tieners en aanstaande moeders.
  • Maandelijks worden gratis proeflessen gegeven

en kun je zelf ervaren wat Yoga voor jou kan betekenen. Kijk voor meer info bij events.

Waarom juist bij Innerbalance-International?

  • Je krijgt persoonlijke aandacht.
  • Deskundigheid en professionaliteit staan hoog in het vaandel.
  • De groepen zijn klein.
  • De oefeningen zijn veilig en simpel en je merkt al vooruitgang na een paar lessen.

Bewustwording

Doordat je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met al je aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen. Als je bewuster bent, kun je betere keuzes maken, door te luisteren naar je lichaam en doen wat je lichaam je vraagt.

De oorsprong van Yoga

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. De yoga van de filosoof Patanjali, die ongeveer 200 jaar voor Christus leefde, vertegenwoordigt de langdurige ontwikkeling van yoga als filosofische stroming. Yoga is naast een filosofie ook een leefwijze en een oefen methode die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken te zijn (lichaam en geest, buiten en binnen, spanning en ontspanning, enz). Hierdoor komen we uiteindelijk tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren.

CHILDREN’S YOGA CLASS

Iedereen is Uniek! Ieder kind mag zijn zoals hij /ze is!

Dit is de boodschap van Nthabiseng aan alle kinderen. Kinderen vanaf 7 jaar tot en met 12 jaar kunnen deel nemen aan een yogales. Yoga leert kinderen spelenderwijs bewust te worden van zichzelf en hun omgeving . Je leert je grenzen respecteren en die van een andere. Je leert je concentreren, je ontwikkelt sociale vaardigheden, je vertrouwen groeit en je motoriek ontwikkelt zich. Yoga helpt kinderen bij hyperactiviteit en stress. En boven alles: Yoga voor kinderen is FUN!

ZWANGERSCHAPSYOGA:

In blijde verwachting? Van harte gefeliciteerd!

Zwangerschap is een bijzondere tijd in een vrouwenleven. Je draagt nieuw leven in je. Je bereidt je voor op de komst van je kind, de bevalling en het gezinsleven na de bevalling. Het is belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Luister naar de wijsheid van je eigen lichaam en geef je kind en jezelf rust, evenwicht en geluk. Kom in contact met jezelf en je kind, waardoor het de beste start krijgt.

Door Yoga te beoefenen leer je beter ontspannen en daardoor wordt je lichaam een veel prettigere omgeving voor je baby. Je leert op een natuurlijk manier de wijsheid van je lichaam kennen. Yoga helpt je naar je lichaam en de behoeften van je baby te luisteren. Je durft meer op je intuïtie en je gevoel te vertrouwen en je bent op alle gebieden in je leven meer in balans. Je krijgt verlichting bij diverse zwangerschapskwalen. Je bevalling zal makkelijker verlopen.

Meld je aan